Tuesday, 31 May 2011

Fighting

Bismillah,

Maghrib! Oh no, Solat solat! Jangan tunggu lama-lama kay? hehe. Aww, ada orang request suruh aku buat post pasal 'Fights' atau dikenali sebagai Gaduh. Em, sangat teruk! Apa nak jadi dengan dunia nii! People changes not because of everyones, but changes because themselves. Hohoh! I'm sick of it. Terlalu penat dengan dunia. Penat dengan semua benda. Penat dengan kawan-kawan yang kadang-kadang hanya ambil kesempatan, Penat dengan kawan-kawan yang suka kan Publisiti, Kawan-kawan yang pentingkan diri. Wahh! Penat gila kot' Dari dalam perut mak, sampai la keluar and dah habis kolej, jumpa kawan yang semua nya nak ambil kesempatan je. Nak cari kawan yang baik pun susah. Macam mana ni? -.- yeah, Dunia akhir zaman, kan? Kutuk sana sini, Maki sana sini, fitnah sana sini, ya Allah, tolong :( Takut tengok duniiaaa!

P/S: musuh-musuh sy, kawan-kawan sy, sy minta maaf dari hujung rambut hingga ke hujung kaki :(




Monday, 30 May 2011

Calligraphic Project

Bismillah,

aww, selamat malam readers. Yang mana mata tengah segar-bugar tu, mari sini, dekat-dekat dengan skrin Laptop atau Computer, meh meh. Malam ni mood aku tengah ok-ok, hahah! Penat aku siapkan project aku yang tak seberapa ni, hihihi. Okay, Calligraphy, yeah. Itu memang kerja aku. Tulisan Jawi yang ada dalam Quran atau Kalamullah tu, tu semua minat aku. Aku KEminatAN pada benda-benda macam tu. Wah wah, apa lagi, malam ni memang terbaek wokk' aku siapkan 1 surah Al-Fatihah :D Happy! Nak tengok tak? Jom jom.

Tu dia...


 sorry if tak nampak! Tapi add lah aku, add Facebook aku, nanti aku approve, korang check album aku :) ngee~ thank youu :P



Takde kerja :P

Bismillah,

wah wah, sekali post aku untuk 1 hari ialad 3 posts. Hahah! Aku tengah GERAM gila. Aku lupa password blog lama aku -.- Erhh, tension! HAHA, kalau nak baca, korang singgah la kat [www.aininaas.blogspot.com] yeah. Kat situ dah banyak posts pasal aku. And sambung kat blog ni kalau dah habis baca kat blog sana tu, okay? :) Memandangkan aku kena kerja kat klinik mak aku untuk dua hari ni, isnin dengan selasa, sebelum aku berangkat ke shah alam untuk meneruskan perjuangan aku sebagai seorang Ahli Kaligrafi. hee, dah menetap di Apartment Sri Mahligai. Jumpa kawan-kawan baru, hahah! Semoga jumpa kawan yang baik-baik. Amin.

*motivasi diri sendiri*

haih, apa kata snap-snap gambar dulu. Nak?
hihih, jap jap, ce tgok ce tgok.


hahah! :P


Senyap Cafe :)

Bismillah,


hahah, okok, meh nak cerita ni. Err, But sebelum tu, thanks untuk kawan-kawan kolej yang bawak aku keluar dari dunia remaja dan masuk ke dunia dewasa, hahah! Senyap Cafe, yang ada kat extream park shah alam, sec 13. Sebelah burgerking, wahaha! Best. Semua benda warna hitam, aww, my fav's colour pulakk tu. Senyap Cafe, kat situ aku mula berHookah bersama-sama kawan-kawan kolej ku. Dan kat situ aku start kenal semua orang, hahah! Thanks to Afifah Azura, Nadia S'rizan, Ahmad Nazim Amri, Muhd Akmal, Nabil, Ebal, Syahmi, Sharina, Botak, Amirul, khai, Yeop, Afiq, Hani, and Alls, Wahh! Happy gila kot kalau hang-hang-hang out dengan diorang tu semua, Open-minded plus Gila! hahah :P <3 ilove themmm;


and plus..

Thanks to budak-budak Cafe Senyap, Metal Burger and Hookah streets :)

Boy, adly, kidd, juf, ajim sebab sudi kenal :P KAH KAH KAH! ayat poyo je. Em, nanti i datang sana okay? You guys, keep in touch, okay?

oh oh oh ok, itu je kott, aku malas nak membebel sorang-sorang lagi, penatt doh! hahah! byebye.

hohoh'

Bismillah,

Selamat pagi friends :) Err, aku sebenarnya tengah no mood, less talk nak cakap dengan siapa-siapa, lagi-lagi kena membebel dengan mak aku semalam, hahah' aku pun tak faham apa yang mak aku cakap. Sorry to say, i couldn't think too much. Mood masih dalam kesedihan. Mungkin sebab rindu kat semua housemates, roomates. Seriously, rindu gila. 2 bulan dekat situ, dah kenal perangai diorang. Lagi-lagi hidup dalam keadaan yang suka memekak 24 jam. Nak tidur bising, Nak makan bising, Nak mandi pun bising. Bila dah balik rumah, err, Senyap je, apa-apa tah >,< Sunyi gilagaban* grr -.- mood aku asyik nak marah je hari ni, tak tahu kenapa. Aku tak suka bila ada orang paksa aku buat benda yang aku tak suka. Rimass! Macam aku tak boleh nak berdiri dengan 1 kaki bila semua orang suruh-suruh aku. Mencii laa. huuu, kbai~

Sunday, 29 May 2011

Nani Atau Nina?

Bismillah,

hahaha! Okay-okay, penat pulak petang-petang macam ni, nak tidur tak boleh, dah asar :) Nanti lebam-lebam pulak badan ni ha, err. Hai-hai, nama saya Rossliena. Nama kakanda saya Rozita. Haha! R and R. Bukan tempat perhentian okay? :) hihi, em. Post entry untuk kali ni adalah nama baru aku. Nani! Nani! Nani! Sebenarnya, start dari orientasi lagi, dah ada orang panggil aku Nani, dia kata, dia tengok muka aku, dia kata sesuai nama Nani! So, aku pun buat la nama Nani, kebetulan, baru-baru ni lecturer kat kolej islam pun tersasul panggil aku Nani, hahah! Lawak. What a beautiful name for me. Aww, sangat terharu. Sama je pun. Nani ke Nina, Nina ke Nani, hehe. Comel tak? :P apa-apa boleh add facebook saya :D

NANIIII!

Memang rindu kitchen class.

Bismillah,

selamat petang para pembaca Ainina/Nani Moxie. Haha, Untung ada orang sayang, hahah! err, aku nak bgitahu ni, sebenar nya kan, kan, kan, kan, kan, aku rindu kat kitchen class aku, mana tak nya, if not, i going to be a very respectively chef, tapi hajat tak tercapai, hanya sekerat jalan je, adui. Nak buat mcm mana, ada benda yang lebih baik, then, i should move it. Okay, rindu sangat-sangat nak masuk dapur, nak hang out dengan kawan-kawan dalam kelas. Nak memekak dalam kelas, hahaha. Tapi :( Tinggal kenangan je. Haih. Em, Chef reza, thanks sebab bagi assignment yang berlambak, dan mentor ku, chef suria yang sempoi. Kawan-kawan terdekat dalam kelas, Nazim, Effa, Nadia,Faiz,Fai, Nabil, Ebal and alls. Wuu~ Presentation tak sempat nak join sebab aku pergi terlalu awal, Aduhai! Rinduu. First time masuk kitchen dah buat chicken chop, hihihi. Yeah yeah.






jeng jeng jeng 

CHICKEN CHOP!


YUMMY! thanks untuk semua, heheh


Akimi Shamin

Bismillah,

ops! Wah wah, kalau tadi cerita pasal kahwin dengan calon, nak tengok calon saya? :P ini lah dia, my hero!

cute takk? :P
Akimi shamin, i love you so much and i really hope that we're not going to leave each other. Sy hanya sayang awk, sy tunggu awk. Awk mmg terbaik sangat untuk sy, dan sy sayang awk gilagila. Awk pandai jaga hati sy, kejutkan sy untuk subuh, awk my Thailand's guy yang sangat Power. You're too kind, awk memang baik sangat.

"ya Allah, kau kuatkan ingatan ku terhadap mu, kau dekatkan hati ku terhadap mu, dan kau beri kan hamba mu ini yang terbaik, dan jodohkan kamu berdua. Ya Rahman, Ya Rahim, kau dekatkan hati ku dan hati dia, kau jodohkan aku dengan dia, dan tabahkan hati kami menghadapi cabaran mu ini, amin :( "

aduhai~ aku yang tulis, aku yang nak nangis, rindu dia sangat~ Doa kan kami dijodohkan tau, nanti kenduri, aku jemput para bloggers semua <3


Kenduri Kahwin?

Bismillah,

haha, selamat tengahari korang-korang semua! Dah lunch ke sayang-sayang ku? haha, ouh tidak, post kali ni agak best je kan? lagi-lagi untuk perempuan, kahkahkah! Aku baru je lepas balik dari kenduri kahwin ni ha, Alhamdulillah, burpp, kenyang sungguh, hahah! Dah lama tak makan nasi minyak, ayam masak merah dengan rendang daging, dan hari ni, adalah masa untuk aku jamah makanan-makanan kat rumah 'owang' kahwin, hahah. Ouh tidak, sudah ku sangka, bila pergi je rumah orang kahwin kawan-kawan mak aku, mesti punya ada orang akan tanya mak aku pasal anak dara -.- hahah. Memang terbaik laa kan, kikiki. Aku baru nak duduk kat sebelah mak aku, tiba-tiba, jeng-jeng-jeng.. ada pulak makcik sorang ni, tanya..

"tak lama lagi dokter dapat menantu"

hahah! aku dah tahan ketawa ni ha, calon pun tak tahu ke mana, ini kan nak menantu. hahah! Memang bagus kata-kata makcik tu, macam tahu-tahu je aku nak kahwin cepat, lalala~ :P em, okay, skrang dah masuk waktu zuhur, aku nak siap-siap solat, and then, bersiap untuk make-up. Aku nak pergi kenduri kahwin kakak angkat aku pulak, kehkeh, pekerja mak aku :) yeah, kak noorita! Selamat pengantin baruu~ hihih.

Saturday, 28 May 2011

i miss him :(

Bismillah,

aww, dah pukul 11:41pm, okay, kenapa Ainina atau Nani belum tidur ni? Meh aku jawab. Aku rindu si dia. Aww, siapa eh? My thailand's guy. Tak perlu kata apa-apa. Aku memang rindu dia sangat-sangat. Cukup la untuk 1 bulan aku nangis kerana dia. Cukup la Ainina. Berhenti menangis. Kalau dia sayang kamu, dia akan cari. Doa banyak-banyak. Korang tahu tak, aku rindu nak text dia snagat-sangat, handphone dia takde :( dia tak online pun, busy kot. Mungkin*

Ya Allah, jodohkan lah kami walaupun kami berjauhan untuk sementara atau selamanya. Dan jika dia sayangkan hamba Mu ini, dekatkan hati dia dan hati ku untuk bersama, ya Allah, permudahkan segala urusan dan hubungan kami supaya ke jalan yang benar, bukan ke arah maksiat, amin. :(

p/s: akimi shamin bin suhaimi


iloveyou


Saat akhir di PTPL college

Bismillah,

effa & Nani
nadd & Nani
kak fiza, effa, kak huds, and Nani :)
aww, rindu sangat-sangat kat diorang :( bila lah lagi boleh lepak-lepak sama-sama, hahah. Pergi kolej untuk belajar sambil enjoy, yeahh! Yang penting, jaga maruah, kan? kan? :P Rindu gila-gila kat kawan-kawan kolej. Wah wah wah, lagi-lagi roomates, housemates, and geng Cafe senyap! HAHAH, yeah yeah. Keluar malam-malam, lepak kat cafe senyap. Best! Metal burger, piwitt! <3 yummy, apa-apa pun, thanks kawan-kawan.

Kawan-kawan

Bismillah,

Ouh hi kawan-kawan Ainina Moxie, mintakk maaf banyak-banyak wehh :( seriously, sakit hati sangat nii, lupa password untuk blog lama, aduhai~ sedih, sayang sangat blog lama tu, macam-macam kenangan pahit dan manis ada dalam tuu :( Takpe la, nak buat mcm mana kan? Okay, new blog, new life! Hai-hai, macam rindu pulak nak tulis blog ni ha, macam-macam aku nak cerita ni ha, tapi takpe, nanti esok aku cerita kat korang semua tau? tau? :) selamat malam